top of page

om familjefotografering

”En omfattande fotografering där familjens starka band dokumenteras på ett avslappnat, äkta och estetiskt sätt samtidigt som varje individ får ta plats och fångas i nuet.

 

Med mina foton vill jag att ni ska få bevara det värdefulla ni har i varandra. Ett tillfälle att få vara allihop tillsammans och uppskatta tillvaron, känslan av att ha fått kapsla in tiden -
en ovärderlig skatt för er och era barn i all framtid..."

familjefotograf-göteborg-rebecka-wendesten-2022-web-23.jpg

rebecka wendesten
FAMILJEFOTOGRAF, GÖTEBORG & VÄSTKUSTEN

Jag och mina två söner under vår första höst tillsammans. Varje år fotar vi med familjen på denna äng och det är det finaste jag har. Jag längtar efter att få bläddra igenom och minnas alla olika säsonger med barnen genom våra bilder. Det lär sluta med att jag får sitta på någon av deras axlar... eller kanske får jag hålla om ett barnbarn iklädd just den där lilla stickade tröjan! Familjefoto för mig är det mest värdefulla att få föreviga, vi lever ständigt i nuet och det är tack vare bilder vi kan återuppleva glimtar från livets guldkorn. Sen jag blev mamma har syftet med att dokumentera blivit ovärderligt och min högsta önskan är att alla ska unna sig att föreviga sitt familjeband flera gånger om. Det ska inte var en lyx utan en självklarhet att investera i familjefotografering, en gåva som kommer betyda så mycket för er och era nära.

från bokning - leverans

Äntligen er tur! Fyll i bokningsformuläret med önskat datum/månad eller årstid, jag svarar alltid inom 24 h helgfri vard.
 

Jag är mån om att ni känner er trygga inför fotograferingen och att det finns en plan B vi ex. oväder, sjukdom eller vardagskaos. Vi preliminärbokar därför minst två datum i kalendern och dessa bekräftas via en delbetalning a 1000:-.

Ni får en familjefotoguide med mina bästa råd gällande allt från att skapa en trygg miljö framför kameran till klädval och komposition. ​Vi skriver avtal angående hur bilderna får brukas och ni väljer ett lösenord till ert onlinegalleri. Vi kommer överens om en härlig fotoplats med miljö som passar er och årstiden.

 

Inom 4 veckor får ni ett webbgalleri med ert första urval. Prints, detaljretusch samt fler bilder går att beställa. Alla era valda bilder levereras hög och web-upplösta i både färg och svart/vitt. Via galleriet kan ni ladda ner obegränsat till både dator, surfplatta och mobil, skapa vackra bildspel och dela favoriter med era nära och kära.

 

Vid återkommande fotografering får ni 10 % rabatt på alla mina fotopaket (även bröllop!) inom två år. Ni kan alltid nå mig för rådfrågning och önskemål inför er fotografering, jag är "all yours" så ta kontakt!

prispaket familjefoto 2024

mini session

30 min fotografering veckodag, Mölnlycke

   

Ett alternativ för er som endast önskar bilder på barnen eller är ensamstående förälder.

   

10 st högupplösta bilder.
Noggrant redigerade i både färg och svart/vitt. Ni väljer era bilder från ett större urval.

  

Naturliga porträtt på 1-2 pers

Möjligt att fota inomhus i dagsljusstudio

  

Personligt webbgalleri med lösenord för nedladdning av filer att dela med era nära.

2.png

fam. love story

1 h fotografering veckodag, Mölnlycke

Rekommenderar kvällstid för bästa fotoljus!

   

En känslofylld, äkta och kreativ porträttering av er familj med mycket hjärta och närvaro.

  

20 st högupplösta bilder.
Noggrant redigerade i både färg och svart/vitt. Ni väljer era bilder från ett större urval.

  

Naturliga porträtt och gruppbilder av samtliga familjemedlemmar, så som önskat.

  

Dokumentär och autentisk storytelling med både miljö, detalj och ögonblicksbilder. 

Personligt webbgalleri med lösenord för nedladdning av filer att dela med era nära.

  

1.png

weekend gold

1,5 h fotografering på önskad fotoplats*

   

Möjligt att boka på helg och under golden hour. Flera datum hålls då vi anpassar oss efter vädret i hopp om en gyllene solnedgång.

  

40 st högupplösta bilder.
Noggrant redigerade i både färg och svart/vitt. Ni väljer era bilder från ett större urval.

  

Naturliga porträtt och gruppbilder av samtliga familjemedlemmar, så som önskat.

  

Dokumentär och autentisk storytelling med både miljö, detalj och ögonblicksbilder. 

  

Personligt webbgalleri med lösenord för nedladdning av filer att dela med era nära.

  

* Vid fotograferingen utanför Härryda/Göteborg tillkommer reseersättning.

 • Vad gör vi om det regnar eller om vi blir sjuka?
  Först och främst så bokar vi alltid minst två prel. datum så att det finns en plan B vid vid regnoväder eller sjukdom etc. Bokningsavgiften är ej återbetalningsbar då jag håller era datum från andra bokningar men självklart gäller den som delbetalning fram tills att ni fått göra er fotografering. Ni kan boka om med samma prisavtal i ett år från det att avtalet tecknats.
 • Vad ska vi ha på oss?
  Ett genomtänkt klädval som harmoniserar med miljö och årstid ger era bilder det där lilla extra, det är därför viktigt att omsorgsfullt planera klädsel i god tid. För att ni, med era ansiktsuttryck och inte era kläder, ska poppa i bilden - välj neutrala toner i en dov färgskala. Utgå från en stark outfit och komplettera varandra med olika material och härliga texturer. I er fotoguide (den ni får i samband med bokning) finns fler tips och på min Pinterest hittar ni massor med inspiration!
 • Varför rekommenderar du att vi fotas på kvällen?
  En anledning - OSLAGBART fotoljus! Mitt främsta verktyg och det som kommer sätta tonen för varje bild. Mjuka skuggor, varmt glow och friheten att vara kreativ i varje vinkel går inte att få i starkt dagsljus helt enkelt. Jag förstår att tankarna snurrar men jag lovar - att ge barnen en eftermiddagsvila eller rucka på sovtider för just detta tillfälle är SÅ värt det. På sommaren är det generellt enklare för barnen att få lite ny energi av kvällsluften i.o.m. ljuset så följ min fotoguide och ge barnen det de behöver för att hålla humöret uppe. Skulle de ändå bli trötta så tar ni de i famnen och får de där myyysiga bilderna... hur ofta händer det liksom?
 • Vi är lite oroliga över att barnen inte kommer vara så medgörliga, några tips?
  Ställ in er och barnen på att ni ska på en utflykt istället för en fotografering och sänk kraven från start. Bekymra er inte över att era barn har en trotsig ålder just nu, era barn växer så det knakar under tiden ni funderar på om det är rätt timing. Ni kan få perfekta "titta in i kameran och le" när de är äldre... kanske! Som barnfotograf är jag snabbtänkt, lyhörd och kreativ och mitt främsta fokus är att vinna era barns förtroende så att de känner sig trygga. För bästa förutsättningar får ni dessutom en fotoguide med massa bra tips på hur ni kan förbereda er och den kommer vara guld! Ps. Vi har själva två riktiga busfrön här hemma som inte alls gör som vi säger + att jag har jobbat på förskola i över 7 år och fotat barnfamiljer minst lika länge. I've seen it all och jag känner bara - challenge accepted! :)
 • När är "Golden Hour"?
  Golden Hour är den sista (även första) timman av sol på dygnet. Det är då solen är som lägst och man kan få det där gyllene motljuset. Kolla upp er fotodag's Golden hour: Coola ex. "Solnedgång 5 september" Då får ni klockslaget (20.00) när solen går ner och vi vill alltså börja fota ca en timma innan detta. Bonus: Blue Hour inträffar innan soluppgång och efter solnedgång, en personlig favorit!
 • Hur tidigt behöver vi boka in fotograferingen?
  ...
“Have customers review you and share what they had to say. Click to edit and add their testimonial.”

Alexa Young, CA

bottom of page